El concurso de Cortometrajes Dona´m Cine ja está en marcha!

Autor: Redacción /La Independent

Escrito por:Julia López. MónComunicació / La Independent

Com podeu comprovar a les bases del concurs, a  donamcine.org,  per a participar en la selecció, cal  omplir el formulari de participació, i enviar un audiovisual de màxim 5 minuts de duració, sobre les temàtiques propossades.

Dona'm Cine és un concurs online de realitzacions audiovisuals, dirigit a dones que tradicionalment no tenen cabuda als mitjans audiovisuals imperants. El concurs vol promocionar curtmetratges enfocats a mostrar les realitats, vivències i lluites de les dones en resposta a les pràctiques d'una societat masclista i discriminatòria.

En aquesta III edició, es concediran tres guardons:
*Premi DONAMCINE. Premi del Jurat al Millor documental
* Premi del públic. Es valorarà a través dels impactes de visites dels vídeos a la Web.
* Premi “Berta Cáceres” en homenatge a l’activista hondurenya assassinada. Cáceres, amb el seu compromís rebel, solidari, feminista i ecologista, era una de les veus més clares i valentes en la defensa dels drets dels pobles indígenes i de les dones. Això ha fet que, sota el títol “Miles de Bertas se alzarán”, una de les temàtiques a concurs sigui mostrar experiències de dones activistes i defensores dels drets humans, i denunciar les amenaces i criminalització que viuen.

També s’admetran curtmetratges a concurs dins les temàtiques següents:
* Una vida lliure de violències, propostes de vida i construcció de pau.
* Ús de la creativitat i la comunicació com a estris de transformació social.
*  Reapropiació dels espais públics i privats.
*  El nostre cos, el nostre  primer territori de llibertat.
*  Desobediència sexual, identitats dissidents.

El concurs està organitzat per Entrepobles i, per la productora Doble Banda, i rep el suport de més de vint-i- cinc entitats del món de la comunicació, de la solidaritat i del moviment feminista, com CIMA - Asociación de Mujeres Cineastas y de Medios audiovisuales, la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores, La Independent, la Xarxa Feminista, Dones x Dones, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Món Comunicació, i altres organitzacions internacionals, com DEMUS (Perú), La Cuerda (Guatemala),  i el Colectivo de Mujeres de Matagalpa (Nicaragua).

 

Acerca de Redacción /La Independent

La Independent. Comunicación, feminismo